Możesz włączyć usługę w dowolnym momencie po utworzeniu konta. Przejdź do Ustawienia → Zestawy → Prywatność i zaznacz „Chcę korzystać z DNA Connect i odkrywać krewnych genetycznych”. Aby wyłączyć usługę, odznacz tę samą opcję. Na koncie pojawi się również komunikat zachęcający do aktywacji.
Jeśli wcześniej wybierzesz „Nie pokazuj ponownie”, nadal możesz włączyć usługę: kliknij inicjały swojego imienia i nazwiska w prawym górnym rogu i przejdź do Ustawienia → Zestawy → Prywatność.
Po wyłączeniu usługi twój profil przestanie być widoczny i inni użytkownicy nie będą mogli nawiązać z tobą kontaktu. Informacje już udostępnione innym osobom nie zostaną jednak usunięte.
