Efter att kontot skapats kan tjänsten aktiveras när som helst. Gå till Inställningar → Testkit → Integritet och markera ”Jag vill delta i DNA Connect och hitta genetiska släktingar”. Avmarkera för att inaktivera. Du får även en aktiveringsnotis i kontot.
Även om du tidigare valt ”Visa inte igen” kan du aktivera tjänsten: klicka på initialerna uppe till höger och gå till Inställningar → Testkit → Integritet.
Vid inaktivering slutar profilen visas och andra kan inte skapa kontakt med dig. Uppgifter som redan delats med andra användare raderas inte.
