Hoe schakel ik DNA Connect in of uit?

Bijgewerkt op

Je kunt DNA Connect op elk moment inschakelen vanaf het aanmaken van je account. Ga naar Instellingen → Kits → Privacy en vink ‘Ik wil deelnemen aan DNA Connect en genetische verwanten ontdekken’ aan. Om de dienst uit te schakelen, verwijder je het vinkje. Je ziet ook een melding in je account om de dienst te activeren. 

Heb je eerder ‘Niet meer tonen’ gekozen? Dan kun je DNA Connect alsnog inschakelen: klik rechtsboven op je initialen en ga naar Instellingen → Kits → Privacy. 

Als je de dienst uitschakelt, wordt je profiel niet meer getoond en kunnen anderen geen contact meer met je leggen. Informatie die je al met andere gebruikers hebt gedeeld, wordt niet verwijderd.